"Ko god je odlučio prodati Matića zaslužuje otkaz"

Phil Neville kritikuje Chelsea

"Ko god je odlučio prodati Matića zaslužuje otkaz"

Iz Engleske stižu brojne reakcije na poraz Chelseaja od Rome rezultatom 3:0, koji je ukazao na sve slabosti koje trenutno ima engleski šampion.

Neki će reći da je Conte pogriješio sa taktikom, neki da su Plavci jednostavno imali loš dan, a čini se da je najbolji komentar dao bivši engleski reprezentativac Phil Neville.

Neville je poručio da je Chelsea ljetos napravio ogromnu grešku što je prodao Nemanju Matića, te da osoba koja je donijela takvu odluku zaslužuje da dobije otkaz.

"Šta je krenulo loše za Chelsea? Jedna riječ - Matić. Vrlo je jednostavno to zaključiti. Trenutak kada su prodali Matića bio je ogromna greška i ne znam ko je donio tu odluku, ali taj neko zaslužuje da dobije otkaz. Kada je Chelsea imao Matića ispred, a Kantea iza, imao je sigurnost i zaštitu. Ovako je druga priča", započeo je Neville, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Chelsea je Matića zamijenio nekim ko bi trebao raditi njegov posao, ali Bakayoko nije igrač koji može držati sredinu terena. Smatram da on nije prava zamjena. Da se ja pitam, Matića nikada ne bih pustio da ode iz kluba. Okovao bih ga za zidove trening centra".

Nemanja Matić će se za vikend vratiti na Stamford Bridge, ali kao fudbaler Manchester Uniteda za koji je ljetos potpisao za 45 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije