Službeno: Ousmane Dembele novi igrač Barcelone

Potvrđen transfer

Službeno: Ousmane Dembele novi igrač Barcelone

M. Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele novi je igrač Barcelone.

Mladi fudbaler je dogovorio sve uslove oko ugovora s Barcom, a danas je postignut dogovor Borussije i katalonskog tima, te je Dembele postao novi član tim s Nou Campa.

Francuz će s Barcelonom potpisao petogodišnji ugovor, a transfer vrijedi 105 miliona eura.  Dogovoreni su i razni bonusi od 42 miliona eura, pa bi na kraju ukupna vrijednost transfera mogla biti oko najavljivanih 150 miliona eura.

Dembele će u katalonskom klubu nositi dres s brojem 11.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je konačno završena saga o ovom transferu, a francuski fudbaler Dortmund napušta nakon samo jedne sezone i na Nou Camp stiže kao zamjena za Neymara koji je otišao u PSG.

Odštetna klauzula u ugovoru 20-godišnjeg fudbalera iznosiće 400 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi