Službeno: Pogba u Juventusu do 2016. godine

Službeno: Pogba u Juventusu do 2016. godine

Mladi francuski fudbaler, Paul Pogba napustio je redove engleskog premierligaša Manchester Uniteda i potpisao za talijanskog prvaka, Juventus.  

S obziorm da mu je istekao ugovor, torinski klub nije morao platiti ni eura za usluge francuskog U19 reprezentativca koji je potpisao ugovor na četiri iduće sezone.

 

Pogba je kao 16-godišnjak stigao u Manchester United iz francuskog Le Havrea, ali se u iduće tri godine i nije baš najbolje uklopio. Naime, prve dvije sezone proveo je u U18 momčadi "crvenih vragova" nakon čega je, u sezoni 2011/2012, promovisan u Unitedove rezerve. Iste je sezone debitirao i za prvu momčad, ali je sakupio svega 71 minutu na travnjaku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Na Evropskom U19 prvenstvu ove godine, Pogba je za mlade "trikolore" u četiri utakmice potigao dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.