Službeno: Tony Adams novi trener Granade
Foto: EPA

Novi posao za nekadašnjeg igrača Arsenala

Službeno: Tony Adams novi trener Granade

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Tony Adams, zvanično je izabran za novog trenera Granade.

Legendarni engleski fudbaler je nedavno izabran za sportskog direktora Granade, ali su kineski vlasnici ovog španskog kluba odlučili da će on biti trener do kraja ove sezone. Granada se grčevito bori za opstanak, te je pred Adamsom sigurno težak zadatak.

Očito je da Adams ima dobar odnos s vlasnikom Jiangom Lizhangom jer je u svega desetak dana od sportskog direktora stigao na mjesto trenera Granade. Ovaj 50-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je 2011. godine kada je trenirao Gabalu iz Azerbejdžana.

Adams je nakon završetka karijere prvi trenerski angažman imao u Portsmouthu 2008. godine, ali je dobio otkaz nakon svega 16 utakmica zbog loših rezultata. Granada je trenutno dva mjesta od sigurne zone, odnosno pet bodova od kluba koji se nalazi na mjestu koje garantuje ostanak u La Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi