Smail Prevljak napušta Salzburg, poznato novo odredište?

Traži novi klub

Smail Prevljak napušta Salzburg, poznato novo odredište?

E. Škorić

Bh. reprezentativac Smail Prevljak (25) najvjerovatnije će napustiti Salzburg.

Prevljak je igrao na posudbi u belgijskom Eupenu i postigao je četiri gola na pet utakmica, a sigurno bi brojke bile i uvjerljivije da nije bio prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Prevljak se nakon svih dešavanja vratio u Austriju, a u Eupenu su izrazili želju da ga ponovo vide u svom dresu.

Ipak, u ovom trenutku Prevljak je bliže ostanku u Austriji i to ne u Salzburgu, koji ima zaista paklene igrače u ofanzivnom dijelu, već u Wolfsbergeru.

Radi se o respektabilnom austrijskom prvoligašu koji će biti konkurent Salzburgu u prvenstvu (bar će to pokušati) i koji je navodno uspostavio kontakte sa Red Bullom oko transfera Prevljaka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Morat će se WAC dobro namučiti jer Salzburg ne planira tek tako pustiti 25-godišnjaka koji ima ugovor do ljeta 2022. godine i koji je na 48 mečeva u dresu prvaka Austrije zabio 15 golova uz tri asistencije, a prethodno je u 45 nastupa za Liefering postigao 24 gola. Dok je bio član Mattersburga, imao je 18 golova na 36 mečeva.

Sve to ukazuje da se radi o pravom golgeteru i kvalitetnom igraču, ali činjenica je da Prevljak teško može dobiti pravu priliku u Salzburg i najbolje i za njega i za klub je da pronađe ekipu u kojoj će igrati, a da li će to biti Wolfsberger, prodaja ili posudba, vidjet ćemo u narednim danima.

Top Komentari

jony1919
Pored one zivotinje Dake, tesko ce dobit sansu u RB, a Wolfsberger nije losa opcija..samo je bitno da igra, nije ovo los igrac
8 0
AjdinVL
Ja kontao eto ga u Sarajevo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti