Smajić napustio Slobodu

Još jedan odlazak s Tušnja

Smajić napustio Slobodu

A. Čaušević

FK Sloboda je potvrdio još jedan odlazak s Tušnja. Dres tuzlanskog premijerligaša više neće nositi 20-godišnji Edis Smajić. 

Smajić je izdanak omladinske škole Slobode, a "Crveno-crne napušta" nakon 145 odigranih utakmica i 51 postignutog gola računajući nastupe u omladinskim i seniorskoj kategoriji.

Iz Slobode je saopšteno da je došlo do zasićenja s obje strane. Smajić je oprostio dugovanja, a zauzvrat je dobio slobodne papire da traži novi, a vrlo vjerovatno inostrani angažman.

"Nakon dugog niza godina provedenog u crveno crnom dresu, Edis Smajić je od danas slobodan fudbaler. Svoju karijeru je počeo u najmlađim selekcijama našeg kluba i od tada, 2012, godine i pionirske selekcije, do danas je odigrao 145 utakmica i postigao je ukupno 51 gol.

Nastupajući za Slobodu uspio se izboriti za pozive selektora omladinskih reprezentacija. Debitovao je kod selektora Zorana Erbeza u U15 reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Odigrao je dvije utakmice i postigao je tri gola. Kasnije su ga u reprezentativne selekcije pozivali Sakib Malkočević, Toni Karačić, a posljednji poziv je dobio od selektora Vinka Marinovića za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Odigrao je ukupno 26 utakmica i postigao je ukupno 9 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom razgovora, osjetila se zasićenost i klub nije želio stojati na putu u razvoju fudbalera koji se dugi niz godina borio za Slobodu, te je na kraju, kao najbolje rješenje za fudbalera i klub, dogovoren sporazumni raskid saradnje na način da je Smajić oprostio dugovanja, a Sloboda neće praviti probleme svom bivšem fudbaleru prilikom narednog transfera. Nakon Slobode, Smajić će najvjerovatnije karijeru graditi u inostranstvu. Bio je član generacije koja je nastupala za Slobodu, na stotu godišnjicu kluba, a protiv Dinama iz Zagreba, na proslavi jubileja upisao se u listu strijelaca.

Na svemu prikazanom se zahvaljujemo Edisu Smajiću i želimo mu sreću u nastavku njegove karijere", naveli su s Tušnja.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tcity055
Steta velika. Dal ide u Fulam ili neki jaci klub. Jos kada bi Sale otisao van Sloboda bi prodisala.
2 1
realista1982
Konačno popraviste mi dan, daleko mu kuca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi