Smajić: Tražiću od igrača da nauče šta znači igrati za Slobodu

Tim menadžer tuzlanskog kluba

Smajić: Tražiću od igrača da nauče šta znači igrati za Slobodu

E. Čaušević

FK Sloboda danas je na press konferenciji predstavio Admira Smajića kao novog tim menadžera kluba s Tušnja.

Na press konferenciji prisustvovali su potpredsjednik UO Eduard Brandalik i sportski direktor kluba Ademir Smajlović koji su objasnili odluku da se Smajić nakon skoro godinu dana vrati u klub.

"U subotu smo imali završni UO i jednoglasnom odlukom donijeli smo odluku i izabrali Admura Smajića za tim menadžera u našem timu. Sastanak je dugo trajao, bilo je puno pitanja i analiza, ali ono što je Smajić rekao na sastanku je presudilo. Vidjeli smo da imamo čovjeka za Slobodu i to je presudilo", rekao je Brandalik.

Smajlović je dodao da će Smajić imati odriješene ruke za rad.

"Kao sportski direktor sam bio zadužen da predstavim kandidate, a Admir Smajić nas je impresionirao onim što je rekao. Svi su bili zadovoljni nakon sastanka. On će biti tim menadžer, a to znači da je šef svih trenera prvog tima. On vodi i kordinira sve u vezi igrača i cijelog igračkog kadra. Na vezi je sa mnom. On je taj koji će da bira i u tome ima odriješene ruke od svih nas. Odgovoran je za rad prvog tima", rekao je sportski direktor klub Ademir Smajlović.

Nakon svega obratio se i Smajić koji je predstavio svoju ideju i ono što planira uraditi u tuzlanskom klubu.

"Najbitnija stavka je selekcija igrača. Ima dosta igrača kojima ističe ugovor, dosta onih koji žele promijeniti sredinu. Ove godine glavni cilj stabilizacija ekipe, davanje mogućnosti mlađim igračima ukoliko imaju potencijal. Ja se ne bojim toga da mlađe igrače gurnem u premijerligaško takmičenje. Pokušaću Slobodi da vratim vrijednost koji kao klub i sredina zaslužuje. Tražiću od igrača da nauče šta znači igrati za Slobodu. Nemamo mnogo vremena i mnoge stvari ćemo rješavati u hodu", rekao je Smajić na početku i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuju nas veliki problemi, selektiranje igrača. Ja sam naučio da je najzahtjevnije napraviti ekipu i tražiti rezultate. Ne obećavam nikakve rezultate, ali će se disciplinovano raditi i tražiću od igrača da nešto daju Slobodi, a da poslije toga traže od FK Sloboda. Ako je neki igrač nesiguran u sebe onda i ne mora biti član Slobode. Ne bih se vraćao na prošlu epizodu (pitanje u vezi odlaska i bolova u leđima)".

"Nisam razmišljao o trenerima sa kojima ću raditi. Volio bih da to budu mlađi treneri iz grada ili iz regije. Da to budu ambicozni momci sa diplomama, željni rada".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
Svaki prica isto kada dodje, i ne nauci ih...samo covjeku(Husrefu) koji ih je digao iz pepela i sa kojim su igrali fudbal, jebu MAJKU kad god imaju priliku..puno dvozubih ima medju navijacima Slobode..
19 2
VelaHavle
Hahaha kakvo pisanje po maloj slobodici..m prosle godine ih napustio prije prvog kola, sad ih opet uzjahao
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi