Smajlagić velika uzdanica Gorice u novoj sezoni

Sjajno pogodio protiv Maribora

Smajlagić velika uzdanica Gorice u novoj sezoni

S. Mlaćo

U slovenskoj Gorici mnogo očekuju od nekadašnjeg juniorskog reprezentativca naše zemlje Semira Smajlagića.

Smajlagić je u porazu od Maribora 6:1, postigao jedini pogodak za Goricu i pokazao svoje kvalitete.

Sjajno se snašao pred golom Mariborčana i na kraju pogodio (na video prilogu 1:12).

Smajlagić se sa Goricom vratio u elitni rang slovenskog nogometa i očekivanja su velika. Bh. napadač se vraća sa posude iz tuzlanske Slobode, a prethodno je nastupao i za Mladost.

U Premijer ligi se nije snašao, a istakao da je u ovim klubovima nije dobijao šansu na svojoj poziciji, što je na kraju i bio najveći problemi.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Gorici mu vjeruju i nadaju se da će biti glavna 'igla' tima u novoj sezoni koja kreće naredne sedmice. Smajlagića i društvo čeka vatreno krštenje kod Olimpije iz Ljubljanje.

Smajlagiću je prilku u Gorici pružio bh. stručnjak Nermin Bašić koji dobro poznaje kvalitete ovog 21-godišnjaka, nekadašnjeg izdanka Akademije FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi