Roma zabila gol, nastala ludnica, a onda je kamera snimila šta je uradio Jose Mourinho

Portugalac je tom dječaku uljepšao noć

Roma zabila gol, nastala ludnica, a onda je kamera snimila šta je uradio Jose Mourinho

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na Olimpicu pobijedili Udinese sa 3:1 u okviru 13. kola Serije A, a u centru pažnje ponovo se našao Jose Mourinho zbog svoje reakcije kada je Stephan El Shaarawy zabio treći gol Vučice i riješio pitanje pobjednika.

Vučica je uspjela da dođe do veoma važne pobjede kojom se rimski klub uključio u borbu za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka što je glavni cilj ovog tima.

Roma je dobro otvorila utakmicu i uspjela je u 20. minuti da povede sa 1:0 kada je Mancini pogodio na asistenciju Dybale. No, Udinese se vratio početkom drugog poluvremena golom Thauvina i činilo se da bi mogao neporažen napustiti Rim.

Međutim, Roma je krenula u finišu meča svim silama naprijed, a to se ekipi Josea Mourinha na kraju itekako isplatilo.

Olimpico je "proključao" u 81. minuti kada su dar-mar napravili Lukaku i Dybala. Belgijanac je petom sjajno asistirao Argentincu, a on je izašao sam na golmana Udinesea i pogodio za 2:1 i veliko slavlje na stadionu Rome.

Oglasi

Konačan udarac gostima iz Udina zadao je El Shaarawy u 90. minuti kada je pogodio za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Rome.

Upravo taj detalj našao se u centru pažnje fudbalske javnosti i to zbog Mourinha jer su kamere snimile reakciju portugalskog stručanjaka kada je njegov tim postigao treći pogodak i riješio pitanje pobjednika.

Naime, Mourinho je počeo skakati od sreće, a pokazao je da ne nosi bez razloga nadimak Posebni jer je otrčao u zagrljaj dječaka koji skuplja lopte koji se nalazio odmah pored klupe rimskog kluba.

Ovaj potez Mourinha oduševio je i javnost u Italiji jer je sigurno da dječak ovaj trenutak sa sinoćnje utakmice nikada neće zaboraviti.

Oglasi

Roma je ovom pobjedom stigla na peto mjesto sa 21 bodom i ima tri boda manje u odnosu na Napoli koji je treći, a 11 manje u odnosu na Inter koji je na liderskoj poziciji Serije A.

Jose Mourinho na ljeto napušta Romu i preuzima reprezentaciju Brazila?

Iskusni Mourinho i jučer je bio u centru pažnje javnost jer su se pojavile špekulacije da bi on mogao biti novi selektor reprezentacije Brazila.

S Kariokama se već neko vrijeme povezuje Carlo Ancelotti, ali je teško očekivati da će Italijan napustiti Real Madrid tako lako. No, u cijelu priču uključen je i Mourinho za kojeg bi to mogao biti još jedan veliki izazov.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na Apeninima već pišu da postoji velika šansa da Mourinho na ljeto napusti Romu i prihvati poziv iz Brazila gdje ga čega ogroman izazov jer u toj zemlji žele da njihova reprezentacija ponovo dođe na krov svijeta i osvoji zlato na Mundijalu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti