Smanjuje se broj gradova domaćina Evropskog prvenstva narednog ljeta?

Nije isključeno da se igra u osam gradova

Smanjuje se broj gradova domaćina Evropskog prvenstva narednog ljeta?

Edmir Škorić
Teme:

Evropsko prvenstvo koje će se odigrati narednog ljeta moglo bi biti odigrano u osam gradova.

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin ne isključuje mogućnost da se smanji broj zemalja domaćina za EP koji je zbog pandemije koronavirusa pomjeren za 2021. godinu.

"U principu, planiramo ostati na istim mjestima. Sa 9 gradova sve je sređeno. Imamo problema sa još 3 grada, tako da ćemo nastaviti diskusiju", rekao je Slovenac u intervjuu za beIN Sports. .

On je kazao da, ako ne bude mogućnosti da se igra u 12 gradova, onda će se EP igrati u "osam ili devet gradova".

Euro je trebao biti prvi put odigran u 12 zemalja ovog ljeta. Neki gradovi domaćini, poput Bilbaa, nedavno su prijavili probleme sa novim datumima.

Ostali gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Budimpešta, Bukurešt, Dublin, Glasgow, London, Minhen, Rim i St. Petersburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi