UEFA promijenila plan: Pomjeren ključni sastanak, razmatra se promjena datuma o okončanju sezone!
Foto - EPA

Veliku stvar je napravila UEFA

UEFA promijenila plan: Pomjeren ključni sastanak, razmatra se promjena datuma o okončanju sezone!

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je pomjeriti datum sastanka koji je trebao biti održan 27. maja, piše Tuttomercato.

UEFA je nacionalnim fudbalskim savezima dala rok do 25. maja da se oglase o planovima za nastavak ili prekid sezone. Međutim, odlučili savezima dati još vremena da se dogovore s klubovima o nastavku, pa je ključni sastanak u kojem će odlučivati o završnicama sezone koji se trebao održati 27. maja pomjeren za sredinu juna.

Na taj način UEFA savezima želi dati fleksibilnost u donošenju odluke za okončanje sezone jer im je cilj da se prvenstva širom Evrope završe na zelenom terenu. Ranije je krovna kuća evropskog fudbala postavila rok do 3. augusta kao datum do kojeg sezona može biti okončana, ali i taj rok bi se mogao produžiti.

To je svakako dobra stvar za sve lige koje žele završiti sezonu jer bi pomijeranje krajnjeg roka omogućilo većini saveza da bez problema okončaju sezonu u nacionalnim prvenstvima

Također, na sastanku koji je pomjeren za juni bit će donesena odluka o završnici sezone u Ligi prvaka i Evropskoj ligi.

Nije isključeno da će u preostaloj fazi takmičenja biti odigran po jedan meč i to u gradovima domaćinima finalnih utakmica, sve kako bi se dalo što više prostora za završetak domaćih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Isto tako postoji mogućnost i da će se kvalifikacione runde za evropska takmičenja u narednoj sezoni igrati po skraćenom sistemu uz moguće učešće manjeg broja klubova.

Konačna odluka dakle bit će poznata nakon sastanka koji će biti održan 17. ili 18. juna.

Top Komentari

Div iz šehera
Štrumfovi predlažu da svi drugoplasirani osvoje tutulu hahhaa
10 3
E.Car
Divovi na aparatima!!!!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi