Snalažljivi Arda Turan donio Turskoj tri boda

Na gostovanju u Kazahstanu

Snalažljivi Arda Turan donio Turskoj tri boda

Prva utakmica današnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ponudila je zanimljiv duel u okviru grupe A. Sastali su se Kazahstan i Turska, a gosti su slavili sa 1:0 kasnim golom Arde Turana.

Turska je bila mnogo bolji rival i njihov trijumf je mogao biti ubjedljiviji, ali se na ovoj utakmici propisno ispromašila. Posebno se to odnosi na napadača Buraka Yilmaza, koji je u nekoliko navrata bio u idealnoj poziciji za pogodak, a pogodio je i stativu.

Gol odluke postigao je Arda Turan, koji je u 83. minuti na lijep način konačno slomio otpor Kazahstana, koji je do tog momenta i sretno i spretno odolijevao napadima gostiju.

Turska je na kraju došla do zaslužene pobjede i na tabeli grupe A pretekla Holandiju, te sa utakmicom više zasjela na treće mjesto koje vodi u baraž.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, grupa A:

Kazahstan - Turska 0:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije