Snažnim se riječima Sergio Ramos oprostio od Radomira Antića

Snažnim se riječima Sergio Ramos oprostio od Radomira Antića

Edmir Škorić

Proslavljeni trener Radomir Antić umro je danas u 71. godini života.

Atletico Madrid, Antićev bivši klub, objavio je vijest o njegovoj smrti, a od trenerske legende opraštaju se najveći klubovi, ali i igrači, naročito oni koji shvataju koliko je bio značajan za evropski nogomet.

"Učinio si Atletico većim. Učinio si naše rivalstvo većim. Zbogom jedinstvenoj karijeri. Počivaj u miru, Radomir Antić", napisao je štoper Real Madrida Sergio Ramos.

Antić je ostao jedini trener koji je vodio sva tri španska velikana - Real, Barcelonu i Atletico, s kojim je u sezoni 1995/96 osvojio duplu krunu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bio je i prvak Jugoslavije s Partizanom kao igrač, a nastupao je još za Slobodu Užice, Fenerbahče, Zaragozu i Luton Town. Kao trener je pored nabrojanih velikih timova u Španiji vodio i Zaragozu, Oviedo i Celtu, zatim selekciju Srbije, te kineske timove Shandong Luneng i Hebi Fortune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi