Amerikanci su nakon ovih scena zaslužili da odmah idu kući
Dugo se vodi bitka koji naziv je ispravniji soccer ili fudbal, a Amerikanci su se večeras odlučili na provokacije

Provokacija navijača

Amerikanci su nakon ovih scena zaslužili da odmah idu kući

Midhat Šljivak

Sjedinjene Američke Države večeras igraju meč 2. kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a protivnik im je reprezentacija Engleske koja je favorit u ovom duelu.

Sjedinjene Američke Države su protiv Velsa ispustili pobjedu, pa će protiv Engleza tražiti šansu za nove bodove koji bi im otvorili vrata nokaut faze.

Gordi Albion je naravno veliki favorit za pobjedu u ovom meču, a navijači su se potvrdili da naprave ugođaj pred ovaj meč.

Poznato je da se između Amerikanaca i ostatka svijeta oduvijek vodi polemika zbog naziva sporta kojim se bave. U Sjedinjenim Američkim Državama fudbal se naziva 'soccer' i to poprilično iritira sve.

Englezi su uvijek bili najžešći prema Amerikancima zbog 'skrnavljenja' imena svete igre, a navijači SAD-a koji su stigli u Katar, odlučili su poprilično naljutiti Engleze, ali i ostatak svijeta pred utakmicu.

Nekoliko desetina navijača američke selekcije pred stadionom na kojem se igra utakmica s Engleskom odlučilo je uputiti veliku provokaciju za ljubitelje fudbala.

Oglasi

"Zove se soccer, zove se soccer", navijali su američki navijači pred večerašnji duel.

Komentari su naravno brutalni, a mnogim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu ne bi smetalo da Engleska večeras potpuno razbije SAD.

Ne bi im bilo ni žao da američki navijači spakuju kofere i odmah odu kući nakon ovog skrnavljena imena fudbala.

Vidjet ćemo hoće li večeras pobijediti fudbal ili soccer. Fudbal je na papiru favorit, ali favoriti sve manje pobjeđuju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pogledajte snikam američkih navijača pred utakmicu s Engleskom.

Top Komentari

DadiG
Treba se potruditi da se napiše ovako glup prilog sa još glupljim naslovom
19 0
K79
sportski portal sa uvjerljivo najglupljim naslovima u regionu, napredujete iz dana u dan sve ste gluplji i gluplji jbt
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi