Traži se selektor

Sofrenić: Svi uslovi odlučuju o konačnom izboru

Edmir Škorić

Prvi potpredsjednik NFSBiH Milorad Sofrenić govorio je o tome šta se dešavalo na sjednici Izvršnog odbora u Trening centru u Zenici.

Očekivano, selektor nije izabran, no Sofrenić je kazao da će se odlučivati između Amara Osima i Roberta Prosinečkog.

"Što se tiče tačke o izboru selektora, imali smo izvještaj Komisije koja je obavila razgovor sa svim kandidatima. Bila su četiri kandidata, a svelo se na dva kandidata - Amar Osim i Robert Prosinečki. U narednih 10-ak dana obavit će se ponovo razgovori sa njima dvojicom", kazao je Sofrenić.

"Vidjet ćemo konačne financijske i sve ostale uslove i onda ćemo izabrati konačnu odluku. Svi uslovi odlučivat će o konačnom izboru", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dakle, u 2018. godinu vjerovatno ulazimo bez selektora, a onda će Amar Osim ili Robert Prosinečki, a o tome odlučuju članovi IO, dobiti priliku da vode Zmajeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi