Giroud je sa zadatkom 'izluđivao'  Amrabata, on sada otkrio: "Morao sam mu reći dvije riječi"

Marokanci se nisu obrukali, ali dalje nisu mogli

Giroud je sa zadatkom 'izluđivao' Amrabata, on sada otkrio: "Morao sam mu reći dvije riječi"

Samir Mlaćo
Marokanci su sinoć poraženi od Francuske 2:0 i time su ostali bez šanse da postanu prvaci svijeta.

Ipak, nisu se obrukali protiv favorizovanog rivala. Imali su svoje prilike, nisu iskoristili i mogu biti ponosni.

Ponovo je sjajnu partiju pružio sjajni Sofyan Amrabat koji je otkrio detalj sa meča koji je mnoge nasmijao.

Naime, Amrabat je imao veliki broj duela sa napadačem Milana Olivierom Giroudom, koji ga pratio u stopu.

Amrabat nije mogao 'da diše', Giroud je uvijek bio kraj njega.

“Pratio me po cijelom terenu. Rekao sam mu u jednom trenutku: “Samo prestani“. Odgovorio mi da je dobio zadatak da me prati cijelu utakmicu. Na kraju sam se osjećao pokislo jer nismo mogli napraviti više. Rano smo primili glup gol i morali smo se otvoriti. Njima je to odgovaralo. Mi smo imali posjes, svjesno su nam to prepustili“, rekao je član Fiorentine.

Oglasi

"Dali smo maksimum, to je najvažnije. Imali smo nekoliko povreda, izgubili smo Aguerda na zagrijavanju, Saïssa, Mazraouija na poluvremenu", rekao je selektor Maroka Walid Regragui te nastavio:

"Protiv ekipe kao što je Francuska i najmanja greška se plaća. Ne možemo u finale ako gubimo na poluvremenu. Bilo je puno bolje u drugom poluvremenu, iako nas je 'ubio' drugi gol."

"Ipak, ovaj poraz ne umanjuje sve ono što smo uradili tokom turnira. Sada je najvažnije bilo pokazati se u dobrom svjetlu, da imamo sjajne navijače i da vrijedom."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Morat ćemo još više raditi da dođemo do vrhunskog nivoa, ali mislim da nismo daleko od toga."

Meč Maroka i Hrvatske igra se u subotu od 16 sati. Finale između Argentine i Francuske igra se dan kasnije također u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi