Macron upao u svlačionicu Maroka, tražio je jednog čovjeka i uputio mu riječi za pamćenje

Pojavio se i snimak

Macron upao u svlačionicu Maroka, tražio je jednog čovjeka i uputio mu riječi za pamćenje

Admin Čaušević

Normalna je pojava da završnici velikih takmičenja budu prisutni vodeći političari zemalja učesnica pa nije slučajnost zašto ovih dana u Kataru boravi Emmanuel Macron, predsjednik Francuske čija je reprezentacija u finalu Mundijala.

Francuzi su u polufinanom duelu pobijedili Maroko sa 2:0, a Macron je sasvim očekivano bio jako raspoložen na tribinama. Kako i ne bi jer će nacionalni tim njegove zemlje imati novu priliku da osvoji zlato.

Ipak, potez za pamćenje francuskog predsjednika uslijedio je na kraju utakmice kada je napravio gest za koji bi se rijetko ko usudio.

Naime, Macron je upao u svlačioninu Maroka svjesno tražeći jednog igrača Lavova Atlasa. Nakon što se pozdravio sa većinom konačno je naletio i na čovjeka kojeg traži.

Bio je to Sofyjan Amrabat kojem je Macron lično želio čestitati na odličnom turniru, a tom prilikom je izgovorio i riječi za pamćenje.

Oglasi

"Bio si najbolji veznjak turnira", poručio je Macron veznjaku Fiorentine koji bi vrlo lako mogao napraviti transfer karijere.

Amrabat je zaista oduševio sve ljubitelje fudbala svojim izvanrednim predstavama u veznom redu te će Viole biti na slatkim mukama da 26-godišnjaka zadrže u svojim redovima. 

Nema sumnje da je ovaj Macronov potez oduševio mnoge te se još jednom vidjelo da je fudbal sport koji razbija sve granice i barijere.

Nakon čestitki Amrabatu prvi čovjek zemlje Galskih pijetlova je otišao u svlačionicu svoje reprezentacije gdje je vladala apsolutna ludnica.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prednjačio je Antoine Griezmann koji se polijevao šampanjcem, ali kada je ušao predsjednik Griezmann se iz poštovanja umirio te je uslijedio srdačni pozdrav.

Macron će u Kataru sigurno ostati do nedjelje kada će Francuska igrati novo finale Mundijala. Prije četiri godine u Rusiji slavodobitno je dizao ruke u zrak nakon trijumfa nad Hrvatskom, a ostaje da se vidi da li će isto biti i poslije utakmice sa Argentinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi