Šok na Olimpicu: Genoa odnijela tri boda
VAR je u jednom trenutku spasio Lazio, ali na kraju su poraženi (Foto: EPA)

Veliko iznenađenje

Šok na Olimpicu: Genoa odnijela tri boda

M. Šljivak

Fudbaleri Genoe napravili su veliko iznenađenje u posljednjem susretu 23. kola italijanske Serije A i pobijedili su Lazio na Olimpicu rezultatom 1:2.

Nebeskoplavi bez Milinković-Savića i Senada Lulića nisu ponudili mnogo u ovom meču, a na kraju su izgubili veoma bitnu utakmicu.

Prvo poluvrijeme donosi tek nekoliko pokušaja, ali se mreže nisu tresle. Na odmo se otišlo rezultatom (0:0), da bi nakon deset minuta igre u nastavku gosti došli do vodstva.

Za vodstvo gostiju pobrinuo se nekadašnji igrač Lazija Goran Pandev koji je pogodio za 0:1 u 55. minuti meča.

Međutim, radost gostiju je trajala samo četiri minute. Parolo je sjajnim golom u 59. minuti izjednačio na 1:1 nakon čega je uslijedila ofanziva Lazija.

Pokušao je tim Simonea Inzaghija da dođe do trijumfa. To je Genoi ostavljalo dosta prostora i u 82. minuti su preko Lexalta došli do gola, ali je sudija pregledom video-tehnologije odlučio da poništi gol.

Šok za Lazio uslijedio je u drugoj minuti nadoknade. Laxalt je ponovo pogodio, ovog puta je sve bilo čisto i Genoa je došla do velike pobjede.

Ervin Zukanović je za ekipu Genoe odigrao kompletan meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 23. kolo:

Lazio - Genoa 1:2 (Parolo 59' / Pandev 55', Laxalt 90+2')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi