Šok u finalu portugalskog Kupa: David srušio Golijata

Avesu prvi trofej u historiji

Šok u finalu portugalskog Kupa: David srušio Golijata

M. Šljivak

Ekipa Avesa podigla je večeras prvi trofej u klupskoj historiji.

Ovaj tim je u finalu Kupa Portugala pobijedio veliki Sporting iz Lisabona sa 2:1, te je nastalo veliko slavlje u ovom klubu.

Oba gola za pobjednički tim postigao je 24-godišnji napadač Alexandre Guedes. Prvo je u 16. minuti pogodio za 1:0, da bi u 72. minuti povećao prednost na 2:0.

Uspio je Sporting u 86. minuti preko Montera da dođe do smanjenja rezultata na 2:1. Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao i nastalo je veliko slavlje među igračima ovog malog portugalskog tima.

Aves će tako naredne sezone igrati u Evropskoj ligi i ovo je timu prvi izlazak na evropsku scenu i fantastičan način za okončanje sezone.

Kup Portugala:

Aves - Sporting 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi