Može li gore? O da, uvijek može gore

Igrači bojkotuju Kup, većina bježi iz kluba

Može li gore? O da, uvijek može gore

E. Škorić

U Sporting Lisabonu se suočavaju s gubitkom mnogih zvijezda nakon huliganskog napada.

Podsjećamo da su huligani u trening centru Sportinga razbijali prostorije i pretukli napadača Bas Dosta, a stradalo je još nekoliko igrača i članova stručnog štaba.

Napadnuti su bili i golman Rui Patricio, potom Battaglia, William Carvalho i Marcos Acuna.

Nakon svega, igrači Sportinga odlučili su da napuste klub. Neki će postati slobodni igrači i ne žele ostati, što je i razumljivo. Neki su odmah zatražili raskid saradnje i da što prije napuste "pakao".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Navijače boli to što se klub nije plasirao u Ligu prvaka i sve je upropastio u zadnjem kolu protiv Maritima. Predsjednik je navodno suspendovao trenera Jorgea Jesusa i nekolicinu igrača koji su planirali da bojkotuju finale Kupa protiv Avesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti