Predsjednik kriv za napad huligana na igrače? Trener iznio i dokaze

U Sportingu znaju ko stoji iza svega

Predsjednik kriv za napad huligana na igrače? Trener iznio i dokaze

E. Škorić

Za nedavni brutalni napadač huligana na igrače Sportinga u trening kampu kriv je predsjednik kluba Bruno de Carvalho, tvrdi portugalski Publico.

Publico piše da mu je izvor blizak treneru Jorgeu Jesusu otkrio kako je predsjednik kluba režirao sramni huliganski napad na igrače, koji su u posljednjem kolu prvenstva propustili priliku da se plasiraju u Ligu prvaka.

Navodno je De Carvalho radikalnim navijačima Sportinga naredio da "očitaju lekciju" igračima. Predsjednik je protiv igrača bio i nakon poraza od Atletico Madrida u četvrtfinalu Evropske lige i već tada je 'spremao pakao'.

De Carvalho je poznat po nečasnim radnjama, a uz pomoć navijača uspijeva zastrašiti igrače, koji su upravo zbog toga i tražili sastanak s prvim čovjekom lisabonskog kluba.

Jose Diogo Salema, koji je osam godina bio šef sigurnosti u trening kampu Sportinga, ističe da su vrata kada ekipa trenira uvijek bila zatvorena, ali ovaj put su bilka otvorena, a sigurnosne kamere pogašene.

Glavne huligane su uz pomoć čelnika kluba uspjeli izvući iz kampa tako da ih policija ne bi uhapsila, ali ostaje da vidimo šta o svemu ima da kaže trener, dok dobar dio igrača planira da ode iz kluba na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi