Šok u Lisabonu: Briljantni Porto u finalu

Portugalski kup

Šok u Lisabonu: Briljantni Porto u finalu

Edmir Škorić

Nogometaši Porta u Lisabonu su u briljantnoj predstavi nadoknadili čak dva gola zaostatka nad Benficom te se zbog gola više u gostima plasirali u finale Portugalskog kupa.

Porto je u prvom polufinalnom susretu pred svojim navijačima izgubili 2:0 od Benfice, no i pored toga uspjeli su u Lisabonu napraviti rezultat vrijedan finala Kupa.

Do 64. minute mreže su mirovale i bilo je skoro pa sigurno da Benfica ide dalje. Uslijedilo je Portovih desetak minuta. Joao Moutinho pogađa za 1:0, u 73. minuti Hulk povisuje na 2:0, da bi samo dvije minute kasnije Falcao savladao Julija Cesara za 3:0 u korist gostiju.

Šokirani domaćin uspio je preko Oscara Cardoza sa bijele tačke u 80. minuti smanjiti na 3:1, no tim se rezultatom završilo i Porto je prošao dalje.

Porto će u finalu 22. maja igrati sa Vitorijom Guimaraes koja je bila uspješnija od Academice u polufinalu.

Portugalski kup, polufinale:

Benfica - Porto 1:3 (Cardozo 80/ Moutinho 64, Hulk 72, Falcao 74)









NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.