Šok u Los Angelesu: Ibra i društvo u nevjerovatnom preokretu ostali bez play-offa!
LA Galaxyju je trebala pobjeda da izbori doigravanje i nakon prvog poluvremena su vodili sa 2:0, ali onda su domaći navijači u drugom dijelu doživjeli pravi horor na terenu.

LA Galaxy poražen od Houstona

Šok u Los Angelesu: Ibra i društvo u nevjerovatnom preokretu ostali bez play-offa!

Endin Čaušević

Fudbaleri LA Galaxyja sinoć su pred svojim navijačima poraženi od Houston Dynama (2:3) u okviru posljednjeg kola regularnog dijela sezone američkom MLS-a.

Galaxyju je sinoć bila potrebna pobjeda kako bi izborili plasman među osam ekipa koje idu na kraju u play-off, ali to nisu uspjeli. Domaći tim je fantastično otvorio utakmicu i činilo se da će se u Los Angelesu večeras slaviti plasman dalje, no drugo poluvrijeme donijelo im je pravi horor.

Domaći tim poveo je u 27. minuti kada je Alessandrini odlično centrirao, a mrežu Houstona zatresao je Kamara. Samo tri minute kasnije Galaxy je udvostručio prednost, a u centru pažnje ponovo je bio Kamara koji pogađa za 2:0. Tada se činilo da je sve gotovo i da navijači Galaxyja mogu početi slavlje, no onda je došlo do nevjerovatnog preokreta.

Houston se uspio vratiti u meč u 57. minuti utakmice kada je Quioto smanjio na 1:2. Gosti su 15 minuta kasnije zaledili domaće navijače golom Manotasa iz penala za 2:2. Ipak, šok je tek došao u 79. minuti jer svojim drugim golom Manotas pogađa za 2:3 i nevjerovatan preokret Houstona.

Galaxy je do kraja utakmice pokušao svim silama da se vrati u meč, ali bilo je jasno da Ibrahimović i društvo nemaju snage da se izvuku iz šoka. Gosti su čak završili meč s igračem manje jer je Pena dobio crveni karton, no ipak su zadržali prednost.

Poslije utakmice igrači Galaxyja su ostail u šoku i nevjerici, te jednostavno nisu mogli da shvate da su ispustili prednost od 2:0 i tako ostali bez plasmana u doigravanje. U centru pažnje bio je i Ibrahimović kojeg je ovaj poraz žestoko potresao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi