Šok u Romi, izgubit će utakmicu službenim rezultatom 3:0?!

Šok u Romi, izgubit će utakmicu službenim rezultatom 3:0?!

E. Škorić
Teme:

Roma je u subotu osvojila bod na Bentegodiju protiv Verone, ali mogla bi ostati i bez tog jednog.

Susret Verone i Rome završen je nepopularnim rezultatom 0:0, ali timu sa Olimpica prijeti gubitak bodova, budući da je za Romu nastupio Amadou Diawra, a navodno po propisima on nije mogao na teren.

Na službenom popisu od 25 igrača koje je Roma kao i svaki drugi klub dostavila na početku sezone, Diawara je bio uvršten među igrače mlađe od 22 godine.

Međutim, u Romi su zaboravili da je u međuvremenu Diawara napunio 23 godine i on nije smio da bude na popisu igrača koji se vode kao mlađi od 22 godine (to pravilo je uvedeno 2018. godine). Da stvar bude gora, bilo je slobodnog mjesta među "ostalima", dakle igračima starijim od 21 godine, ali Diawara je neopreznošću kluba s 23 godine završio među nekoliko igrača koji se vode kao mlađi od 22 godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Diawara je u Veroni bio starter, a sličan slučaj dogodio se 2016. godine Sassuolu kada je zaigrao Antonio Raguso, zbog čega je njegov tim na kraju izgubio za zelenim stolom službenim rezultatom 3:0.

U slučaju da Verona uputi žalbu, moglo bi se dogoditi da Roma ostane bez i onog jednog osvojenog boda.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ja sranja i pravila
3 2
Penderinos
Ma zaslužili si da izgube 10-0 kako su samo mogli onako izraditi našeg zlatnog dijamanta
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi