Mogu li Meksikanci ponoviti predstavu protiv Elfa i iznenaditi moćne Brazilce?

Pred nama su novi dueli osmine finala

Mogu li Meksikanci ponoviti predstavu protiv Elfa i iznenaditi moćne Brazilce?

Nastavljaju se uzbuđenja na Mundijalu, a nakon jučerašnjih dramatičnih pobjeda Rusije i Hrvatske, danas nas očekuju još dva zanimljiva duela osmine finala, Brazil - Meksiko i Belgija - Japan.

Nešto atraktivniji za sve ljubitelje fudbala je svakako duel Brazila i Meksika na Cosmos Areni u Samari.

Iako se očekivalo da Neymar bude prva violina Karioka, za sada je tu ulogu u Titeovoj ekipi imao sjajni Philippe Coutinho koji je grupnu fazu okončao sa dva gola i asistencijom na svom kontu, a očekuje se da večeras odvede Brazil do pobjede.

Brazil je sasvim očekivano veliki favorit u Samari, dok je Meksiko u posljednjem meču grupne faze pokvario utisak koji je ostavio u prve dvije utakmice.

Meksikanci su tako upisali težak poraz od Švedske, ali su u grupnu fazu prošli zahvaljujući neuspjehu Njemačke protiv Južne Koreje.

Ipak, ukoliko Meksikanci ponove sjajnu igru, prije svega iz kontri, poput one koje su pružili na otvaranju Mundijala protiv Elfa imaju se čemu nadati i protiv moćnog Brazila, a sigurno je da većeg motiva od utakmice sa Kariokama za Lozana, Layuna i društvo nema.

Kada je u pitanju druga utakmica današnjeg programa očekuje se da će Belgija na Rostov Areni imati lagan zadatak protiv Japana.

Belgija je grupnu fazu završila sa maksimalnim učinkom savladavši za kraj i Englesku. Sa druge strane Japan je prošao grupu zahvaljujući manjem broju žutih kartona od Senegala koji je imao isti broj bodova i istu gol razliku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, borbene i uporne Japance nikada ne treba otpisivati, ali se Crveni đavoli predvođeni Edenom Hazardom trenutno čine kao nepremostiva prepreka za Plave samuraje.

Podsjetimo, Brazil i Meksiko igraju od 16:00, dok je susret Belgija - Japan na rasporedu u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi