FIFA-i stigla žalba od Senegala: Nije kažnjen nedostatak fair-playja

Senegalci ne mogu prežaliti ispadanje sa Mundijala

FIFA-i stigla žalba od Senegala: Nije kažnjen nedostatak fair-playja

Reprezentacija Senegala se oprostila od Mundijala u Rusiji porazom od Kolumbije u zadnjem kolu grupne faze.

Senegal je završio na trećem mjestu u svojoj grupi, dok je drugoplasirani Japan prošao dalje iako je imao istu gol razliku i isti broj bodova.

Naime, prvi put u historiji Mundijala je upotrijebljeno pravilo žutih kartona, pa je dalje otišla ekipa koja je više poštovala fiar-play, iako postoje ozbiljne kritike na ovo pravilo s obzirom da sudijske odluke mogu biti itekako subjektivne.

Senegalci su sada odlučili uputiti žalbu FIFA-i na suđenje na zadnjem meču protiv Kolumbije, kao i na ponašanje (igru) Japanaca u njihovom zadnjem susretu protiv Poljske.

Naime, Japanu je odgovarao minimalan poraz od Poljske, pa su se posljednjih nekoliko minuta samo dodavali i čekali da sudija svira kraj, što se nikako nije svidjelo velikoj većini ljubitelja fudbala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbalska federacija Senegala se sada nada da će FIFA istražiti i sankonisati ovakvu igru Japanaca koja se kosi sa fair-playjom.

"Odbijanje da se igra je suprotno fudbalskim principima... To je nedostatak fair-playja kod Japana i on nije sankcionisan", poručili su u svojoj žalbi FIFA-i Senegalci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti