Šokantan poraz Tottenhama!
Spursi su preuzeli drugo mjesto pred ovo kolo, ali današnji kiks ih je poprilično spustio na zemlju (Foto: EPA)

Premiership, 20. kolo

Šokantan poraz Tottenhama!

Midhat Šljivak

Tottenham je danas poražen na Wembleyju u 20. kolu Premier lige od ekipe Wolverhamptona sa 1:3.

Spursi su bili favoriti u ovom meču, a dobro su i otvorili susret sa nekoliko sjajnih šansi, da bi u 22. minuti Harry Kane prekrasnim golom doveo ovaj tim u prednost od 1:0.

Ipak, neiskorištene šanse u prvom dijelu kažnjene su u drugom kada je Wolverhampton napravio fantastičan preokret i šokirao je Spurse.

Do izjednačenja su gosti stigli u 72. minuti preko Bolyja, da bi 12 minuta potpuni preokret donio Raul Jimenez golom za 1:2.

Dok je Tottenham pokušavao da dođe do izjednačenja uslijedla je kontra gostiju u 87. minuti i pogodio je Costa za konačan rezultat od 1:3.

Napadači se u ostalim mečevima nisu previše istakli, a postignuti su sljedeći rezultati:

Brighton - Everton 1:0
Fulham - Huddersfield 1:0
Leicester - Cardiff 0:1
Tottenham - Wovlerhampton 1:3
Watford - Newcastle 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi