Alderweireld produžio vjernost Tottenhamu

Belgijanac ostaje u Londonu

Alderweireld produžio vjernost Tottenhamu · Zvanično

Belgijski nogometaš Toby Alderweireld potpisao je novi ugovor s Tottenhamom.

U proteklom periodu mnogo se šuškalo da bi Alderweireld mogao preći u Manchester United, navodno je bio Mourinhova želja, međutim na natpise o odlasku u januaru danas je stavljena tačka.

Spursi su odlučili iskoristiti mogućnost da produže saradnju sa Alderweireldom na još jednu sezonu, odnosno do 2020. godine, a uz to u ugovor su unijeli i klauzulu prema kojoj može otići samo ukoliko neko plati 25 miliona funti. I to u posljednje dvije nedjelje ljetnog prijelaznog roka.

"Ista situacija i sa Vertonghenom. Logično je bio da to učinimo i sa Alderweireldom", kazao je trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alderweireld za Tottenham nastupa od 2015. godine, a kroz karijeru je još nosio dresove Atletico Madrida, Sunderlanda i Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi