"Šokantna" konačna pozicija Cristiana Ronalda

Izbor za Zlatnu loptu

"Šokantna" konačna pozicija Cristiana Ronalda

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo nije ušao u uži izbor pozicija za najboljeg igrača svijeta po izboru France Footballa. 

Iako će mnogi reći da je Ronaldo najbolji na svijetu, njegova pozicija u 2021. godini je bila daleko od vrha, barem za njegove standarde.

Naime, Cristiano Ronaldo je u konačnom poretku završio tek na 6. mjestu.

Portugalac je u posljednjih deset i više godina uvijek bio u najužem izboru međutim to nije slučaj i ove godine.

Inače, fudbaler Manchester Uniteda se nije pojavio na završnoj ceremoniji, možda je i konačna pozicija jedan od razloga za to. 

Oglasi

Mohamed Salah je završio na sedmom, Kevin de Bruyne na osmom, Kylian Mbappe na devetom, a Gigi Donnarumma na desetom mjestu.

Italijanski čuvar mreže je dobio i nagradu Yashin koja se dodjeljuje najboljem golmanu. 

Što se tiče Ronalda njegova pozicija se mogla naslutiti po komentaru na društvenim mrežama uoči same ceremonije. 

Ronaldo je ljut nakon što je Pascal Ferre, urednik France Footballa, rekao da je Portugalčeva jedina ambicija da završi karijeru sa što više zlatnih lopti i da bude bolji od Messija.

Oglasi

"Današnji ishod objašnjava prošlosedmičnu izjavu Pascala Ferrea, kada je rekao da sam mu povjerio da mi je jedina ambicija da završim karijeru sa više zlatnih lopti od Lionela Messija. Lagao je, koristio je moje ime da promoviše sebe i medij za koji radi.Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu ovako prestižne nagrade može da laže na ovaj način, u apsolutnom nepoštovanju prema nekome ko je oduvijek poštovao 'France Football' i Zlatnu loptu. I danas je ponovo lagao, pravdajući moje odsustvo sa Gala navodnim karantinom koji nema razloga da postoji", saopštio je Ronaldo, dodavši:

"Uvijek želim da čestitam onima koji pobjeđuju, u okviru sportskog duha i fair-playa koji su vodili moju karijeru od početka, i to radim jer nikada nisam protiv nikoga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam, pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Nikoga drugog ne pobjeđujem".

"Najveća ambicija u mojoj karijeri je osvajanje državnih i međunarodnih titula za klubove koje predstavljam i za reprezentaciju moje zemlje. Najveća ambicija u mojoj karijeri je da budem dobar primjer svima koji jesu ili žele da budu profesionalni fudbaleri. Najveća ambicija u mojoj karijeri je da svoje ime ostavim zapisano zlatnim slovima u istoriji svjetskog fudbala", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je u karijeri pet puta osvajao Zlatnu loptu, a njegov vječni rival Messi ima jednu više, možda i dvije ako večeras dobije nagradu, kao što se danima špekuliše.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CW3mpkfgtn8/[/instagram]

Promo

Top Komentari

miki30
Tip ima 36 godina a 6. na svijetu. Nije to šokantno nego je to jedan veliki uspijeh, koji je teško nadmašiti.
19 0
denimen9
6. ove godine, a najbolji svih vremena, lik je nevjerovatan, sve pohvale i čestitke za Ceru
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi