Solari ostao bez 'kredita': Šta mu je potrebno da bi ostao na klupi Real Madrida?
U timovima kao što je Real Madrid, samo se trofeji gledaju kao uspjeh. Santiago Solari je pred velikim izazovima (Foto: EPA)

Pred njim su veliki izazovi

Solari ostao bez 'kredita': Šta mu je potrebno da bi ostao na klupi Real Madrida?

M. Šljivak

Santiago Solari dobio je šansu da ove sezone vodi jedan od najvećih klubova na svijetu.

Ovaj 42-godišnji Argentinac sjeo je na klupu Real Madrida u novembru, a zamijenio je Julena Lopeteguija, koji je ekspresno dobio otkaz nakon katastrofalnog početka sezone.

Iako su se rezultati pod vodstvom Solarija značajno popravili, Argentinac kako stvari stoje neće voditi Kraljeve u narednoj sezoni.

Solari je nakon nedavnog poraza od Girone dva sata razgovarao sa predsjednikom kluba Florentinom Perezom. Na tom sastanku je dobio podršku za dalji rad, ali poraz od 0:3 u Kupu Kralja od Barcelone ga je ponovo dovelo u neugodan položaj.

Perez više nema strpljenja sa Solarijem i odluka o njegovoj sudbini bi mogla biti donijeta brže od očekivanog. Naravno, sve će zavisiti od rezultata koje postigne do kraja sezone i to se u Realu jedino smatra validnim.

Tako je pred Solarija postavljeno nekoliko izazova. Jedan već nije uspio ostvariti - izbaciti Barcelonu iz polufinala Kupa Kralja, ali popravni ima u prvenstvu, gdje mu je pobjeda nametnuta kao imperativ.

Argentinca bi na klupi Kraljevskog kluba sačuvao i novi trofej u Ligi prvaka. Real je već jednom nogom u četvrtfinalu nakon pobjede nad Ajaxom u Amsterdamu od 2:1, ali im niko ne daje prevelike šanse da će doći do trofeja.

Real ne odustaje ni od borbe za titulu. Barcelona je i tu u velikoj prednosti od devet bodova, pa je zato pobjeda u subotu imperativ, ako se žele zadržati šanse za titulu. Poraz, ali i remi bi Kraljeve značajno udaljio od naslova prvaka.

Pred trenerom Madriđana je zaista veliki posao do kraja sezone. U ovom timu se ne prašta neuspjeh, pa je trofej definitivno jedino što će Solarija zadržati na klupi. Sve ostalo mu garantuje otkaz.

Ipak, čak i ako ode na kraju sezone, Solari je napravio nekoliko dobrih stvari za klub. Promovisao je Viniciusa Juniora u prvi tim, a šansu je dao i Sergiju Reguilionu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oba ova fudbalera su iskoristila šansu. Real je dobio dva prava dragulja, a svakako da je Solari zaslužan za to, jer nijedan kod Lopeteguija nije bio u planovima.

Solari će međutim do kraja sezone morati da napravi rezultat. Ako ne uspije, na klupi Kraljeva ćemo od ljeta gledati nekog drugog.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti