Edinson Cavani ima novi klub!
Foto - EPA

Stiže u La Ligu

Edinson Cavani ima novi klub!

Midhat Šljivak

Edinson Cavani (35) ima novi klub.

Legendarni urugvajski napadač postat će novi član Valencije s kojom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Cavani će danas stići u Valenciju na potpis ugovora. Posao bi trebao biti ozvaničen u narednih 24 sata i Šišmiši će dobiti veliko pojačanje za nastavak sezone.

Tako će ovaj 35-godišnjak nakon Italije, Engleske i Francuske zaigrati i u španskoj La Ligi. Posljednji angažman imao je u Manchester Unitedu.

Valencia je u dosadašnjem dijelu sezone odigrala dva meča. Osvojili su tri boda, ali sada će s Cavanijem definitivno imati mnogo ubojitiji napad.

Oglasi

El Matador je jedan od najboljih napadača svijeta u proteklih 10-ak godina. Jeste u poznim godinama, ali je još uvijek istinski majstor.

Bez dileme će legendarni Urugvajac biti i ljubimac navijača tima s Mestalle, a ako ga krenu i golovi, to će biti neizmjerno poštovanje.

Cavani iza sebe ima zaista bogatu karijeru u kojoj je pored Manchester Uniteda igrao još za PSG, Napoli, Palermo i Danubio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najbolje dane karijere Cavani je imao u PSG-u gdje je postigao 200 golova u 301 odigranoj utakmici, dok u dresu Napolija ima učinak od 104 gola u 138 nastupa.

Za reprezentaciju Urugvaja Cavani je odigrao 133 utakmice i postigao je 58 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi