Solskjaer: Donedavno su govorili da smo najbolji a sada nas pljuju
Foto: EPA

Oglasio se i trener Uniteda

Solskjaer: Donedavno su govorili da smo najbolji a sada nas pljuju

Norveški trener Ole Gunnar Solskjaer otkrio je da iza sebe još uvijek ima potporu uprave Manchester Uniteda unatoč sve većim pričama kako je pitanje dana kada će dobiti otkaz.

Solskjaer i njegov tim loše su ušli u sezonu sa samo dvije pobjede u šest premierligaških utakmica. Dok je u Engleskoj tek 15., u Ligi prvaka stoji puno bolje s dvije pobjede iz tri utakmice. Crveni đavoli su dobili PSG i Leipzig, da bi onda doživjeli debakl kod istanbulskog Bašakšehira gdje su izgubili 2:1, uz dva vrlo komično primljena gola koja je oba potpisao naš Edin Višća.

"Ako ja ne vjerujem u svoje vrijednosti i kvalitetu kao i kvalitetu mog stožera i igrača, ko će vjerovati? Ne raspadam se kao kula od karata zbog dva loša rezultata. Istina, to je korak unatrag, ali radi se prevelika stvar od toga što nismo zabili Chelseaju i Arsenalu. Još donedavno smo bili nešto najbolje viđeno zbog izvedbe protiv PSG-a i Leipziga. Moraš da vjeruješ, klub je bio vrlo pozitivan u smislu karaktera i vodstva", rekao je Solskjaer u najavi utakmice protiv Evertona pa nastavio:

"Uvijek sam vodio vrlo iskren i pozitivan dijalog s klubom. Uvijek su pokazali snažno vodstvo otkako sam ovdje. U Unitedu sam postao muškarac i naučio kako se nositi s pozitivnim i negativnim trenucima. Najbolji si kada stalno dobivaš, a  zadnja ti je utakmica kada izgubiš."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napomenuo je kako je svjestan pritiska s kojim se svaki menadžer Manchester Uniteda mora nositi.

Top Komentari

douglasssy
Ovo su faze u sportu, gdje se prati u detalje razvoj kluba, kao i stagnacija, recimo kao kod Barcelone. Zato sto su sami krivi, navikli javnost na one vrijednosti najboljih, kao sto je i Manchester. Isti Liverpool koji je sada u centru paznje, prije Kloppa, nije dugo bio medju "glavnim", bas kao i Milan. Sve su to detalji kojima se daje mnogo veca paznja, od onog sto recimo stvarno grade u odredjenom ciklusu. Solskjer treba priliku da se dokaze, tek je poceo, Lampard takodjer, a i danas vrlo brzo treneri dobijaju titulu krivca, a sam klub prvi grijesi, praveci igracima prostora da biraju i donose odluke o nacinu treniranja i zalaganja. Stari treneri su bili masine, Wenger, Ferguson, Klopp svakako, sve su to treneri koji otjeraju igrace sa kojim ce imati problem. Na ovim novim trenerima je vrijemeda pokazu karakter, nesto poput Zidana, koji je majstor!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi