Solskjaer: U Manchester Unitedu sam naučio jednu stvar
Solskjaer će morati napraviti velike promjene u ekipi ukoliko želi postići bolje rezultate naredne sezone

Norvežanin je nakon sjajnog početka imao očajnu završnicu sezone sa Unitedom

Solskjaer: U Manchester Unitedu sam naučio jednu stvar

S. Pašalić

Ole Gunnar Solskjaer je u decembru stigao u United kao privremena zamjena za Josea Mourinha.

Norvežanin je nakon toga serijom dobrih rezultata izvukao Manchester United iz krize i bio je na dobrom putu da osigura klubu sa Old Trafforda mjesto u Ligi prvaka naredne szone.

Krajem marta je i dobio nagradu za to s obzirom da je potvrđen kao novi trener Uniteda i potpisao je ugovor na tri godine.

United je čak uspio napraviti i veliko iznenađenje početkom marta kada je u Ligi prvaka izbacio PSG u osmini finala, što je bio i dodatni razlog zbog čega je potpisao ugovor.

Ipak, nakon toga je uslijedio period u kojem je Manchester igrao jako loše i u posljednjih sedam utakmica Premier lige je upisao čak četiri poraza, dva remija i samo jednu pobjedu te je tako ostao bez Lige prvaka za narednu sezonu.

U posljednjoj utakmici ove sezone Premier lige United je poražen na Old Traffordu sa 2:0 od Cardiffa koji je već ranije ispao iz lige.

"Naučio sam da ne volim gubiti. Volim pobjeđivati.", izjavio je Solskjaer za klupsku televiziju.

"Počeli smo fantastično. Momci su bili nevjerovatni kada sam došao. Bili smo pozitivni i pobjeđivali smo u utakmicama. Cijela grupa se udružila i uživala u pobjedama, ali znam da nogomet zna biti i težak"

"Ne možete očekivati da će sve ići svojim putem i vratili smo se u realnost. Mi smo u ligi sa mnogo dobrih timova i ako želimo biti u vrhu moramo biti fokusirani sto posto"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U neke utakmice smo ušli fokusirano i to je bilo zaista dobro. Onda mnogo naučite kroz teška vremena i razmišljate: 'zašto ne možemo napraviti pravi tim i ko bi mogao napraviti naredni korak jer moramo doći na sljedeći nivo'", dodao je Solskjaer.

Norvežanin sprema veliku čistku i čak osam igrača Uniteda bi moglo napustiti klub, a Solskjaer želi dovesti bar pet novih igrača.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
"Ipak, nakon toga je uslijedio period u kojem je Manchester igrao jako loše i u posljednjih sedam utakmica Premier lige je upisao čak pet poraza, dva remija i samo jednu pobjedu te je tako ostao bez Lige prvaka za narednu sezonu". Hahahahaha matematika ti je malo losija strana jelde ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi