"Solskjaeru će biti potrebno možda i deset preaznih rokova da vrati klub na pravi put"
Robins smatra da Solskjaer neće u kratkom vremenskom periodu dovesti United do velikih ostvarenja

United je u velikoj krizi od početka ove sezone

"Solskjaeru će biti potrebno možda i deset preaznih rokova da vrati klub na pravi put"

S. Pašalić

Manchester United je poražen od Newcastlea sa 1:0 u posljednjem kolu Premier lige.

Crveni đavoli su tako upisali i treći poraz i ostali na devet bodova, te se nakon odigranih osam kola nalaze tek na 12. mjestu na tabeli.

Ole Gunnar Solskjaer se zbog očajnog starta Uniteda našao na udaru mnogih navijača, ali i bivših igrača ovog kluba, međutim i dalje ima podršku vlasnika.

Mark Robins, koji je također igrao za ovaj klub, vjeruje da će Norvežaninu biti potrebno nekoliko godina kako bi vratio United na stare staze slave.

"Volio bih vidjeti kako je Ole dobio vremena za izgradnju tima, jer to se ne radi u jednom prelaznom roku. Trebat će mu šest, sedam, osam, devet ... deset prelaznih rokova!", započeo je Robins.

"On generalno nema to vrijeme. Na kraju, ono što radi je da pokušava implementirati procese koje je Sir Alex postavio kao prioritet prije odlaska"

"Mislim da je to veliko pitanje. Sjetite se kako je Sir Alex prošao mnogo godina prije nego što je osvojio svoj prvi trofej, a to će biti vrlo, vrlo teško ponoviti zbog pritisaka u ovim modernim vremenima."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam da će se, ako se stvari kreću u dobrom smjeru, dobiti vremena. Također mislim da je Ole lik koji se ne postavlja ispred i u centar svega, već postavlja svoj klub ispred i u centar."

"Znači, on će biti dio procesa koji ide naprijed da bi United ponovno postao uspješan i mislim da nema sumnje u to. Mislim da je to nešto čemu treba zapljeskati i poštovati". dodao je Robins.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi