Vidić izabrao četiri napadača koja su za njega bila noćna mora, a nikome nije jasno otkud tu Crouch

Iznenadio englesku javnost

Vidić izabrao četiri napadača koja su za njega bila noćna mora, a nikome nije jasno otkud tu Crouch

E. Čaušević

Nemanja Vidić je svojevremeno bio jedan od najboljih štopera u Evropi i komandovao je odbranom Manchester Uniteda s dosta uspjeha.

Vidić je bio jedan od glavnih igrača Sir Alexa Fergusona u Unitedu s kojim je osvojio sve što je mogao. Bio je u štoperskom paru s Riom Ferdinandom i oni su zaista bili strah i trepet za svakog napadača koji se morao obračunati s njima.

Srbijanski fudbaler je većinu karijere proveo u dresu Uniteda i osvojio je pet titula prvaka Engleske između 2006. i 2014. godine. Vidić se prisjetio vremena na Teatru snova i iznenadio je englesku javnost izborom najboljih napadača protiv kojih je igrao u Engleskoj.

U osam godina koliko je igrao u Premiershipu čuvao je mnoge sjajne napadače, ali neke od njih posebno pamti. Vidić je odabrao četiri napadača protiv kojih mu je bilo najteže igrati i koji su ga najviše impresionirali.

Svi su bili iznenađeni kada je u ovu grupu sjajnih napadača Vidić uvrstio Petera Croucha. Tada je u Liverpoolu bio i Fernando Torres koji mu je itekako pravio probleme, ali je Crouch bio enigma za Vidića.

"Prvo iskustvo u Engleskoj koje pamtim je kada sam čuvao Croucha. Nikada nisam vidio igrača koji je visok dva metra. Igrao je za Liverpool i igrali smo tada s njima na Anfieldu. Nisam imao pojma kako da ga čuvam i šta da radim. S njim je bio i Craig Bellamy koji nije bio nešto vješt s loptom, ali je bio brzo. Kombinaciju poput njih dvojice nikada nisam vidio u životu i zaista mi je bilo teško. Znao sam kako da čuvam jednog napadača, ali nisam nikako mogao naći rješenje za obojicu. Igrao sam s Wesom Brownom u paru i poraženi smo s 1:0", rekao je Vidić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidić je pored Croucha na ovu listu još uvrstio Didera Drogbu, Sergija Aguera i Luisa Suareza.

"Drogba je bio igrač koji vam uđe u glavu i igra se s vama. Aguero me oduševio i posebno nas je dotukao 2013. godine kada nas je City dobio sa 4:1. Što se tiče Suareza njegov instinkt i energija koju ima je nešto što nema niko od napadača koje sam čuvao", dodao je bivši igrač Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

samkoni
Ne seri matere ti!!! U Engleskoj je bila cuvena anegdota o tebi!! Kako Vidic broji do 10? 1,2,3,4,5,6,7,8, Tores, 10!! Pravio budalu od tebe!
6 1
Ibro
Kuy-Torres-Gerrad koje nije niko mogo zaustaviti pa ni taj Vidic
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi