Son do prije par mjeseci vježbao slobodnjake i penale, a danas pucanje iz puške

Nastavio služenje vojnog roka

Son do prije par mjeseci vježbao slobodnjake i penale, a danas pucanje iz puške

Zvijezda Tottenhama Son Heung-min nastavio je da služi vojni rok u rodnoj Južnoj Koreji.

On je danas fotografisan u punoj vojnoj opremi. Vježbao je u strelištu Marine Corps na otoku Jeju gađanje iz puške i fotografija je nastala dok se vraćao u logor.

Podsjetimo, ovaj 27-godišnjak se prošlog mjeseca javio na obavezno služenje vojnog roka u Južnoj Koreji, usred suspenzije Premier lige zbog koronavirusa.

Son je oslobođen punog obavljanja vojnog roka jer je prošle godine osvojio zlatnu medalju sa svojom selekcijom na Azijskom kupu, ali svejedno je morao da se javi u vojsku na tri sedmice.

Kada se vrati u Veliku Britaniju, napadač Tottenhama će vjerovatno morati ponovo u izolaciju na 14 dana zbog poošterenih mjera za one koji prelaze britansku granicu u vrijeme Covida19. Podsjetimo, on je već obavio po jedan karantin u Velikoj Britaniji i Južnoj Koreji ali je očigledno da ga čeka i treći ovog proljeća.

Za sada nema nikakvih zvaničnih informacija da li će i kada Premier liga biti nastavljena, pa Son vjerovatno u narednom periodu neće biti ni u kakvoj trci sa vremenom. Drugim riječima, očekuje se kako bi trebao biti spreman da trenira i igra već početkom narednog mjeseca ukoliko to britanske vlasti dozvole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je prije suspenzije sezone upisao 32 utakmice u svim takmičenjima, postigao 16 golova i dodao devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi