Son dobio potvrdu da nije kriv za tešku povredu Gomesa: Igraču Spursa poništen crveni karton
Son je dosta emotivno doživio povredu Gomesa

Korejac će ipak igrati u narednom kolu

Son dobio potvrdu da nije kriv za tešku povredu Gomesa: Igraču Spursa poništen crveni karton

S. Pašalić

Everton i Tottenham su u nedjelju odigrali svom meč Premier lige, ali je on ostao u sjeni strašne povrede Andrea Gomesa.

Igrač domaćih je doživio težak prelom noge, a crveni karton je zbog starta nad Portugalcem dobio igrač Spursa Heung Min-Son.

Međutim, snimak je kasnije pokazao da Son jeste sapleo Gomesa, ali da je on zadobio tešku povredu zbog starta Sergea Auriera koji je uslijedio nakon toga.

Tottenham je zbog toga odlučio da zbog toga uputi žalbu, a Sky Sports prenosi da je ona i uvažena pa će Son već ovog vikenda zaigrati iako se prvo smatralo da bi mogao dobiti tri utakmice kazne.

Posebna komisija je pregledala snimak i zaključila da Son nije zaslužio crveni karton jer njegov start nije doveo do loma noge Gomesa.

Podsjetimo, Korejac je na jako emotivan način doživio povredu Gomesa, ali će mu nakon ove odluke možda pasti teret sa leđa koji je nosio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Rajvosa2019
Korektno , mislim da je Son jako korektan i posten igrac - do povrede je doslo slucajem nesrecnih okolnosti i vidi se na snimku da mu je bilo jako krivo i tesko zbog tog nesretnog faula / da su svi igraci kao Son futbal bi bio puno vise fair play
7 0
Saimai1316
Pa hoce li onda taj sto mu je slomio nogu dobiti kakvu suspenziju,ispada da je on sam sebi slomio nogu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi