Zamotano koljeno kapitena i glavne zvijezde pokazuje da ljubav prema domovini nema granica!

Vodi svoj tim ka velikom finalu

Zamotano koljeno kapitena i glavne zvijezde pokazuje da ljubav prema domovini nema granica!

Endin Čaušević

Južna Koreja uspjela se plasirati u polufinale Azijskog kupa nakon pobjede u četvrtfinalu protiv Australije sa 2:1. Junak je bio Son Heung-min koji je u produžecima dao gol za pobjedu, a jedna fotografija posebno je pokazala koliko on voli svoju reprezentaciju.

Iako Južna Koreja nije briljirala u grupnoj fazi Azijskoj kupa čini se da su izabranici Jurgena Klinsmanna proradili u najbitnijem trenutku.

Južna Koreja je prvo u osmini finala nakon prave drame i penala uspjela da pobijedi Saudijsku Arabiju, a ova reprezentacija sinoć je ponovo napravila preokret i pobijedila Australiju.

I sinoć su se igrali produžeci, no penala nije bilo jer je Son Heung-min u 104. minuti zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za pobjedu Južne Koreje rezultatom 2:1 i plasman u polufinale.

Son je bio junak svoje reprezentacije i još jednom pokazao je da je pravi kapiten zbog situacije iz 96. minute kada je izborio penal, a potom je Hwang s bijele tačke zabio gol za 1:1 i izborio produžetke.

Oglasi

Već je odavno poznato koliko Son voli svoju zemlju i čak je služio i vojni rok prije nekoliko godina. Južnu Koreju stavlja i ispred Tottenhama, a jedna fotografija sa sinoćnje utakmice to je još jednom dokazala.

Son je imao problema s povredom koljena i prije početka Azijskog kupa zbog čega su ga u Tottenhamu molili da ostane u Londonu i ne rizikuje težu povredu, ali ih on nije poslušao.

U prethodne dvije utakmice odigrao je po 120 minuta, a koljeno to itekako ispašta. Fotografija njegovog zamotanog koljena postala je glavna tema na društvenim mrežama.

S jedne strane mnogi su oduševljeni koliko se Son žrtvuje za svoju domovinu i ostavlja zadnji atom snage na terenu, no navijači Tottenhama baš i ne dijele to mišljenje.

Oni smatraju da Son previše rizikuje i da će to Tottenham najviše koštati nakon Azijskog kupa jer sumnjaju da će reprezentativac Koreje biti spreman odmah da zaigra i za londonski klub nakon ovog takmičenja.

Inače, Južna Koreja će u polufinalu Azijskog kupa igrati protiv Tadžikistana, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Iran i pobjednik duela Katar - Uzbekistan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi