Igra u životnoj formi, na stadionu gdje ga svi mrze dao golčinu, navijači Evertona odmah reagovali

Richarlison zabio drugi pogodak na meču

Igra u životnoj formi, na stadionu gdje ga svi mrze dao golčinu, navijači Evertona odmah reagovali

E. Čaušević

Brazilski reprezentativac Richarlison obilježio je prvo poluvrijeme meča Everton - Tottenham jer je zabio dva gola svom bivšem golu, a posebno je impresivno ono što je napravio u 41. minuti utakmice.

Richarlison je u Tottenham stigao upravo iz Evertona, a odlazak u londonski klub na Goodison mu sigurno nikada neće oprostiti.

Zbog toga je meč krenuo na najgori način za navijače Evertona jer je Tottenham već u četvrtoj minuti poveo sa 1:0, a mrežu domaćeg tima zatresao je upravo Richarlison.

Međutim, Everton je uspio da se vrati i u 30. minuti poravna na 1:1. Tarkowski je bio asistent, a pogodak za domaće postigao je Calver-Lewinu.

No, samo desetak minuta kasnije novi šok za navijače Evertona i ponovo u režiji Richarlisona.

Oglasi

Tottenham je četiri minute prije kraja prvog dijela ponovo stigao do prednosti i to opet zahvaljujući Brazilcu koji u posljednje vrijeme igra u nevjerovatnoj formi.

Richarlison je s vrha kaznenog prostora zabio golčinu za 1:2 i ponovo utišao Goodison, ali ni ovaj put se nekako suzdržao od proslave gola protiv bivšeg kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Majstoriju Richarlisona za novo vodstvo Tottenhama možete pogledati na OVOM LINKU.

No, s tribina su se mogli čuti aplauzi i pojedinih navijača Evertona nakon golčine njihovog bivšeg napadača i čini se da bi moglo između njih doći do pomirenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi