Evertonu se desilo ono najgore, Richarlison im zabio gol, a onda Brazilac napravio nezapamćeno!

Krenuo je da slavi, ali...

Evertonu se desilo ono najgore, Richarlison im zabio gol, a onda Brazilac napravio nezapamćeno!

Endin Čaušević

Everton i Tottenham igraju trenutno na Goodisonu utakmicu 23. kola engleskog Premiershipa, a meč nije mogao gore početi za domaće igrače i navijače jer se desilo ono što su najmanje željeli.

Utakmicom Evertona i Tottenhama otvara se današnji program engleskog Premiershipa i već na samom startu bilo je jasno da nas na Goodisonu čeka pravi spektakl.

Međutim, za igrače i navijače Evertona utakmica nije mogla gore početi jer se desilo ono što su najmanje željeli u današnjem meču.

Naime, Tottenham je već u četvrtoj minuti uspio da povede sa 1:0, ali ono što je još teže palo navijačima Evertona jeste da je pogodak zabio Richarlison koji je nekada bio glavna zvijezda kluba s Goodisona.

Richarlison je mrežu Evertona zatresao nakon što ga je uposlio Udogie, a gol možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Brazilac je krenuo u trk da proslavi pogodak, ali potom se odjednom predomislio i stao, te iz poštovanja prema Evertonu nije htio da slavi.

Poznato je da se Richarlison i Everton, te navijači tog kluba nisu rastali na lijep način, no Brazilac je iskazao ovim potezom veliko poštovanje iako je dočekan uz salvu zvižduka.

Kada je Richarlison naglo stao zbunio je i komentatore koji su na prvu pomislili da je možda pogodak poništen, no potom su shvatili šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Everton se uspio u 30. minuti vratiti u meč kada domaći nakon kornera koriste očajnu reakciju golmana Tottenhama, a na 1:1 poravnao je Calvert-Lewin.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1753765488767729725[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi