Son doživio šok u reprezentaciji Južne Koreje

Ne ide na Igre

Son doživio šok u reprezentaciji Južne Koreje

E. Škorić

Son Heung-min je uspio nagovoriti Tottenham da ga pusti na Olimpijske igre u Tokiju, ali je doživio šok.

Son je prva zvijezda Južne Koreje i želio je da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama ovog ljeta. Uspio je nagovoriti Tottenham da mu odobri prisustvo na Igrama, ali onda je saznao da ga selektor Kim Hak-bum nije pozvao.

Son je prethodno vodio južnokorejsku reprezentaciju do zlatne medalje na Azijskim igrama 2018. u Indoneziji, zbog čega je dobio opravdanje za 18-mjesečnu službu u južnokorejskoj vojsci - nešto što je obavezno za sve radno sposobne muškarce u zemlji , s iznimkama za osvajače zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i Azijskim igrama.

Unatoč tome što ima 28 godina, Son je mogao komotno igrati na Olimpijskim igrama. Naime, dobna granica je pomjerena na 24 godine zbog pandemije koronavirusa i odgode Olimpijskih igara, a selektori imaju pravo da u tim uvrste tri igrača starija od te dobi. Son očito nije jedan od njih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko god ga rastužilo to što nije na spisku Južne Koreje za Olimpijske igre, ova vijest obradovat će sve u Tottenhamu budući da bi, zbog nastupa u dresu Južne Koreje, Son propustio početak premierligaške sezone.

On je, zajedno s Harryjem Kaneom, bio najbolji igrač Tottenhama u sezoni 2020/21. Od presudnog je značaja da se pripremi za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi