Šta bi od onako finog i poštenog dečka? Sonov najsramotniji potez u karijeri

Uzalud briljatna partija

Šta bi od onako finog i poštenog dečka? Sonov najsramotniji potez u karijeri

Admin Čaušević

Na krilima Heung-min Sona Tottenham je zadržao nade da može do plasmana u Ligu prvaka. 

Tottenham je u nedjelju u londonskom derbiju sa 3:1 pobijedio West Ham, a Son je postigao dva gola, dok je treći autogol Kuta Zoume.

Son je u oba gola pokazao kakvu završnicu ima, međutim tokom meča je napravio potez koji mu je definitivno pokvario reputaciju "finog i poštenog" dečka.

Naime, Koreanski ofanzivac je izveo najgoru glumu koja je viđena u posljednjih nekoliko godina na fudbalskim terenima.

Zouma je blago udario jednu loptu, a Son je pao kao pokošen uz nadu da će sudija kazaniti defanzivca Čekićara Sve su to zabilježile i kamere.

Zaista bespotreban i suvišan potez fudbalera svjetske klase koji je izazvao i određene reakcije pošto je njegov saigrač Serigo Reguilon krenuo odmah da se obračuna sa Zoumom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sonov pad je izgledao tako da ga je pogodio najsnažniji mogući udarac loptom, ali je u suštini sve bila jedna komična scena.

Ovaj 29-godišnjak je do sada bio među najpoštenijim fudbalerima na svijetu, uvijek bi izbjegavao incidente i konflikte, međutim nakon sramotne glume jasno je da će mnogi o njemu promijeniti mišljenje.

Top Komentari

dadoredsi
Vidio od Brune zvani penal.
0 1
Dugi
Ni sa rukom ne smijes baciti loptu na protivnika a kamo li sutnuti! Gluma je ono sto je Rivaldo uradio protiv Turske na SP-u!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi