Fotografija dana u Engleskoj: "Son i Haaland" slave titulu Manchester Cityja

Kakva sličnost

Fotografija dana u Engleskoj: "Son i Haaland" slave titulu Manchester Cityja

E. Ganibegović

U ludoj završnici sezone Manchester City je jučer osvojio titulu prvaka Engleske. 

Uoči posljednjeg kola imali su bod prednosti nad Liverpoolom koji bi u slučaju bilo kakvog njihovog kiksa protiv Aston Ville, pobjedom nad Wolvesima osvojio naslov.

Kiks se nazirao. Villa je vodila 0:2 sve do 78. minute kada City za pet minuta postiže tri gola i okreće rezultat, pa je pobjeda Liverpoola od 3:1 bila bezvrijedna.

Fotografija dana nastala je upravo na Etihadu prilikom proslave titule.

Dvojica navijača Cityja napravili su selfie. Ništa neobično, osim što su upečatljivo nalikovali napadaču Tottenhama Son Heung-minu i Erlingu Haalandu, zvijezdi koja će se sljedeće sezone pridružiti momčadi Manchester Cityja.

"Haaland i Son Heung-min su sudjelovali u proslavi, nakon što je Manchester City osvojio titulu", šala se koja je popratila sliku dana u Premier ligi.

Guardiola prozvao Gerrarda

Jučer je Aston Villa igrala i za sebe i za Liverpool, a naročito je to emotivno bilo za legendu Liverpoola na klupi Ville, Stevena Gerrarda, kojeg je nakon utakmice prozvao Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Žao mi je zbog navijača Aston Ville danas. Nisu imali trenera, ali sa strane je bio trener kojem je više stalo do Liverpoola nego do vlastite momčadi", kazao je Pep Guardiola nakon meča.

"Mi smo legende. Kad osvojiš titulu u ovoj zemlji, četiri puta u pet godina, to je zato što su ti dečki posebni, pamtit će nas. Pobjeda pred našim navijačima je sjajna", dodao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti