Son više ne mora u vojsku!

Osvojio trofej sa Južnom Korejom

Son više ne mora u vojsku!

E. Škorić

Da nije osvojio Azijske igre, najbolji igrač Južne Koreje Son Heung-min vjerovatno bi i dalje imao to breme odlaska u vojsku, ali ovako je slobodan čovjek.

Teško je reći da li bi vlada Južne Koreje zaista natjerala zvijezdu Tottenhama na odsluživanje vojnog roka ili ne, no svakako se Son 'osigurao'.

Znate da su pravila u Južnoj Koreji da svi mladi ljudi moraju odslužiti vojni rok, bez obzira da li su zvijezde ili ne, ali popust imaju oni koji naprave nešto značajno za svoju zemlju.

Son je osvojio danas Azijske igre, pošto je u finalu turnira Južna Koreja nakon produžetaka savladala Japan s 2:1, a strijelci za njegovu zemlju bili su Lee Seung-Woo u 93. i Hwang Hee-Chan u 101. minuti. Ueda je u 115. postigao utješni gol za Samuraje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi