Sonova Južna Koreja ispala iz Azijskog Kupa
(Foto: EPA) Tottenhamov Son Heung-min nije uspio pomoći Južnoj Koreji da izbori samu završnicu Azijskog Kupa

Katar ide u polufinale

Sonova Južna Koreja ispala iz Azijskog Kupa

Reprezentacija Južne Koreje bila je favorit u današnjem četvrtfinalu Azijskog Kupa protiv Katara. Ipak, Katar je slavio minimalnu pobjedu (1:0) i tako osigurao polufinale turnira.

Reprezentaciji Katara je za pobjedu nad Južnom Korejom i plasman u polufinale Azijskog Kupa bio dovoljan sjajan pogodak Abdulaziza Hatima iz 79. minute, dok Južna Koreja nije uspjela stvoriti dovoljno prilika da danas dođe do gola.

Katar će u polufinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je na rasporedu u 17:00 sati.

Australija je favorit protiv UAE, međutim iznenađenja na Azijskom Kupu nikada ne neodstaje, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za posljednji četvrtfinalni duel!

Drugi polufinalni par Azijskog Kupa čine reprezentacije Japana i Irana. Japan je u četvrtfinalu sa minimalnih 1:0 savladao Vijetnam, dok je Iran razbio Kinu rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi