Sorloth će nagradu za igrača mjeseca pamtiti do kraja života

Kakvo iznenađenje

Sorloth će nagradu za igrača mjeseca pamtiti do kraja života

Esmer Oštraković

Nevjerovatna stvar dogodila se napadaču Real Sociedada, Alexanderu Sorlothu koji je dospio u centar pažnje zbog nagrade koju je dobio od svog kluba.

Naime, on je proglašen najboljim igračem mjeseca u Primeri, a njegov klub je odlučio da mu za njegov uspjeh pokloni ribu.

Norvežanin je tako nakon sjajnog mjeseca koji ima iza sebe dobio morske plodove kao nagradu za najboljeg fudbalera.

Slična stvar se već jednom desila, a ovaj napadač je danas pozirao sa ribom, te je postao zaista pravi hit na društvenim mrežama.

Golovi protiv Almerije, Athletic Bilbaa i Rayo Valecana omogućili su mu da dobije ovu nagradu, ali je bio iznenađen kada je vidio da je to riba.

Oglasi

Sadašnji igrač Arsenala, Martin Odegaard, koji je također Norvežanin je dobio ribu 2019. godine kada je bio igrač mjeseca.

Sociedad ove sezone igra zaista jako dobro i ukoliko nastave pružati partije kao do sada biti će siguran putnik u Ligu prvaka.

Trenutno se nalaze na trećem mjestu i imaju čak sedam bodova više u odnosu na svoje pratioce, a naravno glavni cilj im je izlazak u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Riba kao nagrada je dokaz da se neobične nagrade za igrača mjeseca ne dobijaju samo u Africi, nego i u najelitnijim takmičenjima.

Podsjetimo, prije nekoliko sedmica hit je bio nogometaš Power Dynamosa, Kennedy Musonda koji je dobio pet školjki jaja za igrača utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi