Džeko im je bio preskup, ali u Inter stiže gol-mašina
Foto - EPA

Inter odabrao napadača

Džeko im je bio preskup, ali u Inter stiže gol-mašina

M. Šljivak

Edin Džeko bio je jedna od glavnih želja trenera Intera Antonija Contea.

Međutim, ugovor kakvog bh. napadač ima u Romi bio je prevelik za Nerazzurre, koji su se odlučili za mlađu i jeftiniju opciju, a Džeku su prepustili velikom rivalu Juventusu.

Inter je međutim uspio da dogovori dolazak istinske gol-mašine. Radi se o norveškom napadaču Alexanderu Sorlothu, koji je prošle sezone bio nezaustavljiv u dresu turskog Trabzonspora.

Nerazzurri su navodno dogovorili sve sa ekipom Crystal Palacea, koja je vlasnik ugovora 24-godišnjeg napadača i on bi trebao da pojača tim iz Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sorloth se ranije povezivao i sa RB Leipzigom. Ipak, očigledno da do dogovora nije došlo i Norvežanin je sve bliži odlasku u Seriju A.

Sjajni napadač je prošle sezone zabio 24 gola u 34 nastupa za Trabzonspor.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi