Inter dogovorio transfer najboljeg strijelca turskog šampionata?!

Navodno je posao zaključen

Inter dogovorio transfer najboljeg strijelca turskog šampionata?!

Inter je u potrazi za novim pojačanjima koja će mu uz dodatni kvalitet pružiti i potrebnu dubinu u rosteru za borbu na više frontova.

Iz Italije stižu vijesti da je Inter postigao dogovor sa Crystal Palaceom o transferu napadača Alexandera Sorlotha, Norvežanina koji je prošle sezone briljirao na posudbi u turskom Trabzonsporu.

Sorloth je prošle sezone upisao 34 nastupa u turskoj Super ligi i postigao odlična 24 gola - okitivši se tako titulom najboljeg strijelca lige. Bilo je to Interu dovoljno da krene po 24-godišnjeg Norvežanina, a Rai Radio 2 tvrdi da je dogovor sa Crystal Palaceom postignut.

Detalji navodno završenog posla nisu poznati, ali se vjeruje da je 194 centimetra visoki napadač na putu ka Italiji i Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sorloth nikada nije stigao uvjeriti čelnike Palacea (20 nastupa, jedan gol) u svoje kvalitete, a kada je konačno bljesnuo na posudbi - Inter je odlučio krenuti po njega.

Inače, Crystal Palace je Sorlotha doveo u januaru 2018. godine iz danskog Midtjyllanda za devet miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi