Šošić donio bod Radomlju

Prvenstvo Slovenije

Šošić donio bod Radomlju

A. Beganović

Radomlje, koje s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Nermin Bašić osvojilo je bod na gostovanju kod Brava. Pogodak vrijedan boda postigao je mladi bh. reprezentativac Madžid Šošić.

Sedamnaesto kolo Prve lige Slovenije donijelo je između ostalog i duel Brava i Radomlja, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Nermin Bašić.

Bravo je u ovaj duel s obzirom na položaj na tabeli te trenutnu formu ušao kao favorit, no na terenu tu ulogu fudbaleri pomenutog kluba nisu opravdali.

Naime, meč je završen bez pobjednika, odnosno rezultatom 1:1, a iako nisu prekinuli niz od 13 utakmica bez pobjede, remijem zadovoljniji mogu biti fudbaleri Radomlja.

A, nije meč počeo onako kako je očekivao Nermin Bašić. Naime, igrala se 24. minuta kada je Stor doveo Bravo do prednosti. Činilo se tada da se Radomlju smiješi novi poraz.

Međutim, u 16. minuti nastavkla mladi bosanskohercegovački fudbaler Madžid Šošić pogodio je za, kasnije će se ispostaviti konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bio je ovo drugi pogodak mladog bosanskohercegovačkog veznjaka u elitnom rangu Slovenije, a pored njega u početnom timu Radomlja danas je bio i Stipo Marković. Filip Čuić i Vedran Vrhovac su priliku za igru dobili u drugom poluvremenu.

Radomlje se trenutno nalazi iznad opasne zone, odnosno na 8. mjestu tabele sa 13 osvojenih bodova, dok je Bravo dva mjesta iznad sa osam bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti