Dramatične scene u Engleskoj - Nakon eksplozije izbio veliki požar, evakuisan kompletan stadion

Niko ne zna šta se dogodilo

Dramatične scene u Engleskoj - Nakon eksplozije izbio veliki požar, evakuisan kompletan stadion

E. Oštraković

Haotične vijesti dolaze iz Engleske, tačnije iz Southamptona uoči utakmice ovog kluba sa Prestonom. Naime, ove dvije ekipe večeras trebaju odigrati utakmicu u okviru Championshipa.

Utakmica je pod znakom pitanje jer je odmah pored stadiona domaće ekipe izbio veliki požar, a na terenu su i službe hitne pomoći.

Odmah je pored mjesta događaja postavljen kordon, te su zatvorene obližnje ceste. Snimak pokazuje vatrogasce koji se bore sa velikim požarom.

Očekivano, kao posljedica ovog strašnog požara iznad stadiona se nadvio veliki dim, a odmah je evakuiran kompletan stadion.

Kada je riječ o obližnjim stanovnicima njima je savjetovano da zatvore sve prozore i da budu u stanju pripravnosti.

Oglasi

Navodno je objekat koji gori u vlasništvu Southamptona, ali se trenutno ne koristi.

Novinari BBC-a prenose da se unutar objekta čulo pucanje prije nego što je sve eskplodiralo. Vatra je dovela do urušavanja krova. Osim toga razneseni su i svi prozori.

Objekat koji gori nalazi se u ulici Melbourne koji se nalazi nasuprot južne tribine St. Mary stadiona.

Pitanje je da li će večerašnja utakmica biti odigrana, ali ako bude domaćoj ekipi je pobjeda potrebna kako bi održali korak za Leicesterom i Ipswichem u borbi za prvo i drugo mjesto.

Prema navodima medija iz Engleske vatra još uvijek nije ugašena i upravo to je glavni razlog zbog kojeg se ne zna da li će utakmice uopšte biti večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi